Hoofddorp Nieuw-Vennep Badhoevedorp Zwaanshoek Cruqius vijfhuizen Rijsenhout Zwanenburg Buitenkaag  Abbenes Schiphol Burgerveen Schiphol-rijk/zuid-oost  Hillegom Lisse Aalsmeer Hemestede Bennebroek Rozenburg Leimuiden
Kringloophaarlemmermeer.nl
© 2012 Sign Force bv

Wat verzamelt en verkoopt de kringloopwinkel?

Boeken, platen, CD’s en DVD’s.
 

Kringloop haarlemmermeer

Tel: 071 - 401 78 55
Fax: 071 - 401 77 78
info@Kringloophaarlemmermeer.nl

Kleingoed:

Servies, bloempotten, vazen.

Meubels:

Bankstellen, kasten, eethoeken, stoelen, bedden, matrassen, lattenbodems, slaapbankjes, opklapbedden.

Kleding & Textiel:

Jassen, broeken, truien, gordijnen, kussens, schoenen.

Witgoed:

Wasmachines, drogers, gasfornuizen, centrifuges, kookplaten, stofzuigers.

Bruingoed:

Televisie, video’s, stereo’s, lampen, radio’s, computers.

Gereedschap, (brom)fietsen, onderdelen.

 

Plan van aanpak
Maak allereerst een inventarisatie van het probleem. Een lijst kan genoeg zijn, maar nog handiger is om een plattegrond te tekenen van alle ruimtes die je onder handen wilt nemen. Teken daar ook afzonderlijke kasten in, omdat een (grote) kast opruimen soms al genoeg werk is voor uur of een dag(deel).

Begin met de eenvoudigste plek, bijvoorbeeld de wc, gang of balkon. Doe het stuk voor stuk. Ruim één plek helemaal op, voordat je aan de volgende begint. En ga van makkelijk naar steeds moeilijker ruimtes. Spreek  - als een ruimte helemaal klaar is - met jezelf af die ook zó te houden. Dus voordat je met een volgende ruimte begint, kijk je eerst of de vorige er nog helemaal naar wens uitziet.Gebruik een aantal grote dozen om alles wat het huis uit moet te sorteren. Eentje voor de papierbak, een doos voor familie of vrienden, één voor de vuilnisbak, voor de kringloopwinkel en... een twijfelbak voor alles waarvan je nog niet zeker bent wat je er mee aan wilt.

Een ruimte die klaar is streep je door op je lijst of geef je een mooi kleurtje op de plattegrond. Dit doe je om jezelf duidelijk te laten zien dat je iets bereikt hebt en dat je vorderingen maakt, dus om het moedeloze gevoel tegen te gaan dat je kan overvallen. Schrijf ook op hoeveel zakken,
dozen of andere spullen de deur uitgaan. Bij mijn laatste opruimactie kwam ik op bijna dertig dozen en zakken, vooral papier en boeken, keukengerei en speelgoed.

Wees vrijgevig
Kringloopwinkels en rommelmarkten doen het op het moment erg goed. Er is bij een groeiend publiek grote behoefte aan bruikbare tweedehands spullen. Gebruik die winkels dit keer niet alleen om afgedragen, ouderwets spul te ‘dumpen’, maar doneer eens ruimhartig. In Engeland voert men succesvol actie om het publiek daartoe over te halen. Die actie heet: Don’t Dump, Donate! Een soortgelijk Nederlands initiatief helpt werkloze vrouwen aan een goede 'outfit', opdat ze meer kans maken bij sollicitatiegesprekken: Dress for Succes!

En vergeet al dat overtollige gereedschap niet. Gered Gereedschap is daarvoor is een prima bestemming: voor overtollig gereedschap, spijkers, schroeven, computers, naaimachines e.d. met honderden adressen door het hele land. Een vrijwilligersorganisatie die al jaren bijzonder goed werk doet om mensen in ontwikkelingslanden een nieuwe start te laten maken, als timmerman, metaalbewerker, naaister enzovoorts.

(Bron: Tros Radar)

Niet dumpen, maar doneren!

Als je niet geregeld opruimt en spullen wegdoet kan je huis snel op een kringloopwinkel gaan lijken, waar je je met moeite een weg baant tussen het opgestapelde bezit. Je weet dat er iets moet gebeuren, maar hoe? En waar moet je naar toe met al die spullen?

Twee vrouwen praten met elkaar over de verhuizing van een buurvrouw. Ik hoor: “Ja, wij willen ook wel kleiner wonen, maar dat kan niet, want we hebben teveel spullen.” Wat zielig, denk ik. Je zou er bijna medelijden mee krijgen: teveel spullen. Een ander durft om die reden geen bezoek of logees te ontvangen. Wellicht is het bij u niet zo erg, maar herkent u het probleem wel van overvolle kasten, niets meer kunnen terugvinden, struikelen en vallen over al die ‘leuke’ spulletjes. Zet dan bij de goede voornemens voor 2012 (afvallen, stoppen met roken etc.) ook een grote opruimactie.

Stichting Lokaal Helpen Heeft u spullen?

Wij halen op donderdag
op in de Haarlemmermeer. 
U kunt bellen tussen
10.00 - 13.00 uur

Tel. 071- 401 78 55